Állandó kiállítások

A magyar kézművesség múltjából, jelenéből és jövőjéből kaphat ízelítőt, ha ellátogat Egerbe a Kepes Intézetbe 2023. április 15. és május 6. között.

Időpont:

2023. április 15. – május 6.

 

 

Helyszín:

Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ

3300 Eger, Széchenyi István u. 16.

Nyitvatartás:

Kedd – Szombat: 10:00 – 18:00

\

A kézművesség jelene és jövője

A nagyszabású kiállításon tükröződik a magyar kézműves alkotók és művészek sokoldalúsága, kreativitása, kísérletező és újító szándéka. Olyan metszéspontba kívánunk elhelyezkedni, ami egyrészt gazdasági (érintve a vállalkozásokat), másrészt kulturális, harmadrészt mentális jólétet támogató jellegű, a kiállítással mintegy felszabadítva a kézműves művészetekben rejlő lehetőségeket.

A kézművesség végtelen, hiszen az ősi motívumok az innovatív anyaghasználattal, a modern technikák alkalmazásával újra élnek és teret hódítanak. A kiállítást olyan neuroesztétikai kutatási eredményeket felhasználva rendezzük be, ami tudományosan igazoltan fellobbantja az agyunkban azokat az központokat melyek a szépet, az esztétikát és ezzel párhuzamosan a megelégedettséget érzékelik. Tesszük ezt színekkel, zenével, illatokkal és magukkal az alkotói tárgyakkal.

Meg szeretnénk mutatni és ki kívánjuk használni a kézművességben rejlő teljes potenciált. Ez a kiállítás teszi mindannyiunk számára személyes élménnyé a kézműves művészetet.

A kézművesség végtelen! Várunk mindenkit szertettel!

\

Magyar Kézműves Remek

Egy „Remek” kiállításra várjuk Önöket Egerbe a Kepes Intézetbe 2023. április 15. és május 6. között. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2023-ban ismét meghirdette a Magyar Kézműves Remek pályázatát. Az évente megrendezett, magyar hagyományos kézműves alkotók elismerésére szolgáló pályázat nem titkolt célja, hogy segítse a kézművesség pozíciójának megőrzését és erősítését, a minőségi kézműves termékek piacra jutását, a megújulás lehetőségeinek bemutatásával az innováció ösztönzését. A kiállításon a tradicionális kézműipar (népi mesterségek, népi iparművészet), az iparművészet és a mai kézműipar kategóriák díjazott alkotásait tekinthetik meg az ide látogatók.