Állandó kiállítások

Időpont:

2023. április 15. – május 7.

 

Helyszín:

Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ

3300 Eger, Széchenyi István u. 16.

 

Nyitvatartás:

Kedd – Szombat: 10:00 – 18:00

 

 

A magyar kézművesség múltjából, jelenéből és jövőjéből kaphat ízelítőt, ha ellátogat Egerbe a Kepes Intézetbe 2023. április 15. és május 7. között.

A nagyszabású kiállításon tükröződik a magyar kézműves alkotók és művészek sokoldalúsága, kreativitása, kísérletező és újító szándéka. Olyan metszéspontba kívánunk elhelyezkedni, ami egyrészt gazdasági (érintve a vállalkozásokat), másrészt kulturális, harmadrészt mentális jólétet támogató jellegű, a kiállítással mintegy felszabadítva a kézműves művészetekben rejlő lehetőségeket.

A kézművesség végtelen, hiszen az ősi motívumok az innovatív anyaghasználattal, a modern technikák alkalmazásával újra élnek és teret hódítanak. A kiállítást olyan neuroesztétikai kutatási eredményeket felhasználva rendezzük be, ami tudományosan igazoltan fellobbantja az agyunkban azokat az központokat melyek a szépet, az esztétikát és ezzel párhuzamosan a megelégedettséget érzékelik. Tesszük ezt színekkel, zenével, illatokkal és magukkal az alkotói tárgyakkal.

Meg szeretnénk mutatni és ki kívánjuk használni a kézművességben rejlő teljes potenciált. Ez a kiállítás teszi mindannyiunk számára személyes élménnyé a kézműves művészetet.

A kézművesség végtelen! Várunk mindenkit szertettel!